Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Huevas rancheros

Huevas rancheros

Wat eten wij vandaag: Huevas rancheros Wat eten wij vandaag: Huevas rancheros Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 3 lente-/bosuitjes
  • maisolie of boter
  • 1 zak Hak kidneybonen chili schotel
  • 6 plakjes cheddarkaas
  • 2 avocado’s
  • 4 eieren
  • 4 volkoren tortillawraps
  • tabasco
  • paar takje koriander, peterselie of munt

Instructies

  1. Snijd 2 tomaten in partjes en houd ze apart. Snijd 3 tomaten in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes, houd de witte en lichtgroene apart van de donkergroene ringetjes.
  2. Verhit een scheutje olie of een klontje boter in een diepe pan en bak hierin het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes met de stukjes tomaat een paar minuten. Roer de kidneybonen Chili erdoor en verwarm alles een paar minuten
  3. Snijd ondertussen de plakjes kaas in smalle reepjes. Halveer de avocado’s schep het vruchtvlees eruit en snijd in stukken.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen in 1 of 2 koekenpannen een scheutje olie (of klontje boter) en bak hierin de eieren.
  5. . Leg de tortilla’s op 4 borden en beleg ze met de bonen, avocado en partjes tomaat. Leg de eieren met daarop reepjes kaas, ertussen. Bedruppel met een klein beetje Tabasco. Strooi de groene lente-uiringetjes en wat kruidenblaadjes erover. Serveer direct.

Reageren via facebook