Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pulled pork met pide

Pulled pork met pide

Wat eten wij vandaag: Pulled pork met pide Wat eten wij vandaag: Pulled pork met pide Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 kg varkensprocureur zonder bot
  • 2 tl venkelzaad
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 350 ml sinaasappelsap
  • 150 ml verse BBQ-saus
  • 1 groot pide
  • 1 kg coleslaw

Instructies

  1. Kneus het venkelzaad met de vijzel of een deegroller. Meng met suiker, chilipoeder, zout, knoflook- en uienpoeder. Wrijf hiermee het vlees rondom, dik in en laat minimaal een uur marineren buiten de koeling (een paar uur mag ook).
  2. Verwarm de barbecue of oven voor op 140 graden. Leg de procureur in een ovenschaal of braadslede. Giet het sinaasappelsap naast het vlees en dek goed af met aluminiumfolie. Plaats het vlees op de warme barbecue (afsluiten) of in de oven en laat het in totaal 4. uur gaar worden: verwijder na 3. uur de folie, schenk er, als de braadslede droog begint te worden, een scheutje water of extra sinaasappelsap bij en zet voor nog een uurtje terug in de oven.
  3. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Meng het vlees met een paar lepels van het (stroperige) braadvocht.
  4. Snijd het brood in stukken, snijd ze open en vul ze met het vlees en salade. Geef de saus en de rest van de coleslaw erbij.

Opmerkingen

Heeft u geen BBQ dan kunt u ook de ovengrill gebruiken.

Reageer op dit onderwerp