Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Pittige ijsbergslasalade met biefstuk

Pittige ijsbergslasalade met biefstuk

Wat eten wij vandaag: Pittige ijsbergslasalade met biefstuk Wat eten wij vandaag: Pittige ijsbergslasalade met biefstuk Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 pak zilvervliesrijst
  • 3 rode uien
  • 400 g biefstukken
  • 2 limoenen
  • 20 g verse koriander
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 el wokolie
  • 4 el sesamzaadjes
  • 4 el sweet chilisaus

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Giet af.
  3. Pel en snijd de uien in ringen.
  4. Snijd de biefstuk in reepjes.
  5. Rasp de schil van 1 schoon- geboende limoen, pers beide limoenen uit.
  6. Hak de koriander grof.
  7. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
  8. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de uien 3 minuten.
  9. Voeg de biefstukreepjes toe en roerbak 3 minuten mee.
  10. Voeg de sesamzaadjes toe en roerbak deze totdat ze bruin zijn.
  11. Laat afkoelen.
  12. Meng de sweet chilisaus met de rest van de olie en limoenrasp en asap (naar smaak).
  13. Meng vlak voor het eten de slareepjes met de gewokte biefstuk, de koriander en de sweetchili- limoen.
  14. Verdeel over 4 borden en geef de warme rijst er apart bij.

Reageren via facebook