Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Risotto met zomergroenten

Risotto met zomergroenten

Wat eten wij vandaag: Risotto met zomergroenten Wat eten wij vandaag: Risotto met zomergroenten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 800 ml groentebouillon van tablet of
  • 800 ml kruidenbouillon van tablet
  • 4 eetl. olijfolie
  • 360 g risottorijst
  • 250 g bospenen, in reepjes
  • 200 g sugarsnaps, afgehaald
  • 250 g tuinbonen of, gedopt
  • 250 g diepvriestuinbonen
  • 200 g feta, in blokjes
  • 2 eetl. peterselie of, gehakt
  • 2 eetl. bieslook, gehakt

Instructies

  1. Breng de bouillon aan de kook. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de risottorijst hierin tot de korrels glanzen.
  2. Voeg de bouillon in gedeelten bij de rijst en voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid door de rijst is opgenomen.
  3. Kook intussen de bospeen, de sugarsnaps en de tuinbonen met zout in 5-8 minuten beetgaar.
  4. Giet de groenten af en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  5. Schep de rest van de olie door de risotto.
  6. Serveer de rijst op warme borden met de groenten eromheen. Bestrooi het gerecht met peper, de feta en de peterselie of de bieslook.

Reageer op dit onderwerp