Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Bloemkool-tabouleh met gegrilde witvis

Bloemkool-tabouleh met gegrilde witvis

Wat eten wij vandaag: Bloemkool-tabouleh met gegrilde witvis Wat eten wij vandaag: Bloemkool-tabouleh met gegrilde witvis Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen, sap
  • 200 g cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 4 witvisfilets
  • 2 tl komijnpoeder (djinten)

Instructies

  1. Maal de bloemkool in de keukenmachine tot fijne korrels. Klop een dressing van 3 eetlepels olijfolie en het citroensap en meng door de bloemkool.
  2. Voeg de tomaatjes, peterselie, munt, bosui en feta toe en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan.
  3. Bestrijk de vis met de rest van de olijfolie en bestrooi met de komijn. Gril de vis in circa 6 minuten aan beide kanten gaar. Serveer met de bloemkool.

Reageer op dit onderwerp