Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Eiercurry met broccoli en noten

Eiercurry met broccoli en noten

Wat eten wij vandaag: Eiercurry met broccoli en noten Wat eten wij vandaag: Eiercurry met broccoli en noten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 eetl. arachideolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 uien of, gesnipperd
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 theel. chilipoeder of
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 eetl. Thaise currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 g broccoli, in kleine roosjes
  • 1 vleestomaat
  • 100 g cashewnoten

Instructies

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui met chilipoeder, knoflook en koriander 2-3 minuten.
  3. Schep de currypasta erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  4. Voeg de kokosmelk, 100 ml water en de broccoliroosjes toe en stoof zachtjes 5-6 minuten.
  5. Kruis de tomaat in, leg deze enkele tellen in kokend water, pel en snijd in blokjes.
  6. Pel de eieren en verwarm ze in de saus.
  7. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Roer de helft van de noten door de curry.
  8. Bestrooi de curry met de tomatenblokjes en de rest van de noten.
  9. Lekker met witte rijst en salade.

Opmerkingen

LET OP!!! NIET GESCHIKT VOOR MENSEN MET EEN NOTEN-ALLERGIE

Reageer op dit onderwerp