Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten

Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten

Wat eten wij vandaag: Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten Wat eten wij vandaag: Risotto met rodekool, spekblokjes en pijnboompitten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 300 g rodekolen, fijngesneden, panklaar
  • 300 g risottorijst
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml rode wijn
  • 600 ml groentebouillon van tablet
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 60 g pijnboompitten
  • 50 g rozijnen
  • 1 eetl. boter

Instructies

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rodekool toe en bak een paar minuten mee.
  2. Zet de warmtebron laag en voeg de rijst, kruidnagel en laurier toe. Roer kort over de bodem van de pan. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf circa 20 minuten roeren over de bodem van de pan tot de rijst de meeste bouillon heeft opgenomen.
  3. Bak intussen de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe aan het spekvet.
  4. Roer als de risotto gaar is de boter erdoor, breng op smaak met peper en schep op borden. Verdeel de spekjes, pijnboompitten en rozijnen erover.

Reageren via facebook