Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Rigatoni met broccoli en gorgonzola

Rigatoni met broccoli en gorgonzola

Wat eten wij vandaag: Rigatoni met broccoli en gorgonzola Wat eten wij vandaag: Rigatoni met broccoli en gorgonzola Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 250 g rigatone of
  • 250 g penne
  • 700 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 ml slagroom
  • 150 g gorgonzola
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g rucola
  • 2 eetl. balsamicoazijn

Instructies

  1. Kook de pasta beetgaar.
  2. Voeg circa 6 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta en kook mee.
  3. Rooster intussen de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  4. Meng de room met de gorgonzola en knoflook tot een romige saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de pasta en broccoli af, roer de gorgonzolasaus erdoor en warm kort door.
  6. Bestrooi met de walnoten, verdeel de rucola erover en besprenkel met balsamicoazijn.

Opmerkingen

Lekker met een stukje kip of vis

Reageer op dit onderwerp