Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Rijst met groene kool

Rijst met groene kool

Wat eten wij vandaag: Rijst met groene kool Wat eten wij vandaag: Rijst met groene kool Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 250 g pandanrijst of
  • 250 g basmatirijst
  • 250 g mager gerookt spek, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetl. arachideolie of
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 vleesbouillontablet
  • 750 g savooiekolen, in reepjes
  • 3 eetl. ketjap manis

Instructies

  1. Kook de rijst. Bak de spekblokjes knapperig in een hete wok of hapjespan. Schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Fruit de ui in het spekvet. Voeg de olie, het gehakt en het bouillonblokje toe en bak het gehakt rul.
  3. Schep de kool erdoor en roerbak tot de kool beetgaar is. Meng de spekjes erdoor.
  4. Serveer de rijst met het koolmengsel en besprenkel met de ketjap.

Reageren via facebook