Medemblik Actueel.

In the Spotlight

Auto Europa-Italië, al 22 jaar een begrip in Westfriesland en ver daar buiten

HEM – Reeds 22 jaar een begrip in Noord-Holland voor de Italiaanse auto liefhebbers. Ontstaan vanuit groothandel in auto-onderdelen nu al jaren een volledig autobedrijf. Inclusief verkoop van auto’s en restauratie. ‘Wij bieden onderhoud, reparatie, schadeherstel, restauratie, onderdelen, APK, airco onderhoud, diagnose en we verkopen gebruikte en nieuwe auto’s. We zijn aangesloten bij de Bovag,’ vertelt Ted ons. ‘Ik ben de zaak samen met mijn vrouw Marianne begonnen. Zij in de avonduren en ik overdag. Later kwam er een jongen bij voor de onderdelen en zo langzamerhand zijn wij van groothandel in Italiaanse auto-onderdelen gegroeid naar een volledig autobedrijf met onderhoud, reparatie, onderdelen en schadeherstel,’ gaat hij verder. Ted vindt het belangrijk dat de diensten van hoge kwaliteit zijn en dat de service goed is. Hij wil daarom deskundigheid, kennis van zaken en betrouwbaarheid uitstralen.

Dit kunnen Ted en Marianne natuurlijk niet allemaal alleen. Gelukkig hebben ze een topteam dat bestaat uit Henk Rustenburg als servicemanager, Job Compas als technisch specialist, Jack Dudink als monteur en Gerard Entius als schadehersteller en restaurateur. ‘We hebben ook nog twee zonen die ons helpen. Onze oudste zoon sleutelt zo nu en dan in de schoolvakanties bij ons en onze jongste zoon doet een commerciële opleiding en vindt de verkoop van auto’s interessant,’ vult Ted trots aan. ‘We zijn erg trots op ons voltallig personeel. Samen vormen we een team, waarbij we elke schakel nodig hebben en eenieder zijn beste beentje voorzet.’

Van binnen is de werkplaats mooi netjes en opgeruimd en hebben ze een prachtige showroom. Het mooiste van zijn werk vindt Ted de afwisseling tussen techniek en klantencontact. ‘Ik hou van leuk contact met de klant. Verder word ik enthousiast als de klanten blij de deur uitgaan,‘ zegt Ted met een lach. Voordat Ted en Marianne de garage begonnen heeft Ted een lange tijd in het familiebedrijf Machinefabriek Compas in Hoorn gewerkt. Vervolgens heeft hij nog in de landbouwmechanisatie Ford New Holland gewerkt en bij een Fiat Dealer in Grootebroek. ‘In december 1996 ben ik voor mezelf begonnen met Compas automaterialen en in 1999 is het Auto Europa-Italië geworden.’

Ik ben begonnen als groothandel waarbij ik bij de diverse leveranciers in Italië onderdelen bestelde en zelf afhaalde. Al heel snel heb ik dit uitgebreid met een werkplaats om ook onderhoud en reparatie te kunnen verrichten.’ De garage bestaat dus alweer 22 jaar! In zo’n lange tijd maak je natuurlijk veel mee. Het mooiste wat we meegemaakt hebben is dat we na 10 jaar ons bedrijf hebben kunnen uitbreiden naar een nieuw pand waarbij we rekening konden houden met al onze wensen. Een mooie entree, een zitje voor de wachtende klant, een showroom, een mooie ruim werkplaats met zes bruggen en nog veel meer,’ zegt Ted.

2 jaar terug hebben we ons 20-jarig bestaan gevierd. Dat is toch wel een mijlpaal. Voor die gelegenheid hebben we onze werkplaats vloer laten opknappen met een speciale coating, wat heel netjes is geworden. Ook hebben we onze showroom een geheel andere en warme uitstraling gegeven,’ vult Ted aan. Wat maakt jullie autobedrijf nou écht uniek, Ted? ‘We hebben jarenlange ervaring met Italiaanse auto’s, waardoor het kennisniveau hierover erg hoog is. We rijden zelf ook allemaal in Italiaanse auto’s.’

Wij zijn nog een garagebedrijf die de klanten bij naam kennen, waarbij we ook hun auto kennen en hun behoeftes qua mobiliteit. Hierdoor hebben we als autobedrijf een toegevoegde waarde voor onze klant,’ zegt Ted. Je vindt de garage op Groeneweg 2 in Hem. Kom eens langs, je wordt hartelijk ontvangen!

Op internet zijn wij natuurlijk ook te vinden via : WWW.AUTOEUROPAITALIE.NL. Hier kun je ook onze occasions vinden of kun je een afspraak maken voor de werkplaats.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook