15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 15:39
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Prime chicken curry

Prime chicken curry

Wat eten wij vandaag: Prime chicken curry Wat eten wij vandaag: Prime chicken curry Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g boter of
  • 50 ml olie
  • 400 ml kokosmelk, blik
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. chilipoeder
  • eventueel 4 bospenen, geschrapt, in plakjes
  • eventueel 8 champignons, in plakjes, schoongeveegd
  • 1 kg kipfilet of, in stukjes, gekookt
  • 1 kip, in stukken, gekookt
  • 0,5 rode paprika, in stukjes, beetgaar
  • 0,5 groene paprika, in stukjes, beetgaar

Instructies

  1. Bak de knoflook in de olie of de boter tot het goudbruin is. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht en glazig is.
  2. Doe er de kokosmelk, de kerriepoeder en chilipoeder bij. Meng alles goed door elkaar. Voeg er eventueel nog een paar in plakjes gesneden worteltjes en een handje champignons aan toe.
  3. Doe er de gare kipdelen of de in stukjes gesneden kipfilet bij en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 10-15 minuten doorwarmen en roer er vlak voor het opdienen de stukjes paprika door.
  4. Eet er (gele) rijst en een frisse komkommersalade bij.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?