Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Groene salade met asperges, aardbeien en druiven

Groene salade met asperges, aardbeien en druiven

Wat eten wij vandaag: Groene salade met asperges, aardbeien en druiven Wat eten wij vandaag: Groene salade met asperges, aardbeien en druiven Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 150 g gemengde sla
  • 75 g spinazie, gewassen
  • 5 takjes basilicum of, alleen de blaadjes
  • 5 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 200 g groene asperges, in lengte gehalveerd, in stukken van 5 cm
  • 6 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. balsamicoazijn
  • 150 g aardbeien
  • 100 g pitloze witte druiven
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. honing

Instructies

  1. Meng de slasoorten met de spinazie en de groene kruiden.
  2. Rooster de aspergestukjes 2-3 minuten in 1 eetlepel olie. Blus af met 1 eetlepel balsamicoazijn.
  3. Schik de asperges, aardbeien en druiven op de salade.
  4. Meng de rest van de olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, honing en peper en sprenkel dit over de salade.

Opmerkingen

Lekker met gegrilde vis of biefstuk van de gril

Reageren via facebook