Medemblik Actueel.

Algemeen

Andijker volkszanger Lesley Williams is op 49- jarige leeftijd overleden

ANDIJK – Dit heeft zijn management vandaag bekend gemaakt. Lesley Williams won in 2002 de Soundmixshow met zijn vertolking van Andre Hazes waarna hij het hele land doortrok met zijn tribute-act.

Williams stond bekend als de nummer 1 André Hazes-tributezanger van Nederland. Daarnaast richtte hij zich ook op eigen werk. En desgewenst zong hij ook materiaal van anderen. Zijn Hazes-tribute liet hij op indrukwekkende wijze horen bij zijn optredens: in kleine kroegen, maar ook op de Mega Piraten Festijnen en andere grote evenementen.

Lesley groeide op in Utrecht. Op zijn 18-de was hij al druk bezig in de muziek. Op zijn 20-ste mixte hij de band van zijn oom. Daarna begon hij zelf met een band. In 2002 deed Lesley als André Hazes mee met de Soundmixshow van Hennie Huisman. Daar eindigde hij in de grote finale op de derde plaats. Daarna volgden ontzettend veel optredens.

Toen André Hazes in 2004 overleed, stortte Lesleys wereld in. Zijn grote voorbeeld was er niet meer. Daarna werd het echter alleen maar drukker voor hem. Want de dood van Hazes leidde tot een enorme herwaardering van zijn muziek. Ineens werd zichtbaar hoe breed Hazes gedragen werd door het volk. In de cafés, op de bouw, in de kantines en in de feesttenten, maar ook op chique feestjes.

Lesley maakte verschillende tournees in het buitenland. Zo trad hij onder andere op in China, Curaçao, Bonaire, Turkije, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Duitsland. In 2014 bereikte hij met zijn Hazes-act de finale van ‘The winner takes it all’, de SBS6-talentenjacht voor sound-a-likes. Lesley sprak ook stemmen in voor het SBS6-poppenprogramma ‘Popster’.

Zijn management vraagt de privacy van zijn familie te respecteren

Via de facebookpagina van Lesley Williams

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook