Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Gesmoorde hutspot met runderreepjes

Wat eten wij vandaag: Gesmoorde hutspot met runderreepjes Wat eten wij vandaag: Gesmoorde hutspot met runderreepjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 5 eetl. olijfolie of, voor de hutspot
  • 5 eetl. arachideolie, voor de hutspot
  • 900 g krieltjes, voorgekookt, voor de hutspot
  • 500 g wortelbolletjes of, geschrapt, voor de hutspot
  • 500 g waspenen, geschrapt, voor de hutspot
  • 6 sjalotjes of, in vieren, voor de hutspot
  • 2 uien, grof gesnipperd, voor de hutspot
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten), voor de hutspot
  • 200 ml runderbouillon, voor de hutspot
  • 4 eetl. vloeibaar bakproduct, voor de runderreepjes
  • 500 g runderreepjes, voor de runderreepjes
  • 2 eetl. sojasaus, voor de runderreepjes
  • 1,5 eetl. hacheekruiden, voor de runderreepjes
  • 2 theel. maizena, voor de runderreepjes

Instructies

  1. Begin met de hutspot. Verhit de olie in een wok en schep de krieltjes, de wortelbolletjes, de ui en de komijn erdoor. Roerbak 3 minuten.
  2. Giet de bouillon erbij en smoor zachtjes 15 minuten.
  3. Verhit voor de runderreepjes het bakproduct en bak hierin het vlees in 3 minuten rondom bruin.
  4. Voeg sojasaus, hacheekruiden en 300 milliliter warm water toe en stoof zachtjes 4 minuten. Bind het vocht met de maïzena en voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Schep de hutspot in diepe borden met de vleesreepjes erop.

Reageren via facebook