7.8 C
Medemblik
20 maart 2019 05:56
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Warme bietjes carpaccio

Warme bietjes carpaccio

Wat eten wij vandaag: Warme bietjes carpaccio Wat eten wij vandaag: Warme bietjes carpaccio Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 stuks sjalotjes
  • 1 kg gekookte biet
  • 1 scheutje olijfolie
  • 6 el appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 snufje peper
  • 200 g ontbijtspek
  • 12 stuks Biologische geitenkaasbolletjes van de Egmondse Klompenhoeve
  • 6 takjes peterselie, dille en/of bieslook
  • 8 el gemengde noten

Instructies

  1. Pel en snijd de sjalotjes in 6 parten. Snijd de bietjes in plakken van ca. ½ cm.
  2. Verwarm 8 el olijfolie in een hoge koekenpan (hapjespan) en bak hierin de sjalotjes 3 minuten. Voeg de azijn, 1½ el honing en wat (vers gemalen) peper toe.
  3. Verwarm en schud de pan een beetje heen en weer. Leg de plakjes biet in de pan, schep ze voorzichtig om en verwarm ze 10 minuten met een deksel op de pan, op een laag vuur.
  4. Schep ze tussentijds nog een keer om. Bak ondertussen de plakjes spek, in een droge koekenpan op een laag vuur, zachtjes uit. Breek de bolletjes kaas doormidden of in stukjes.
  5. Pluk/knip de kruiden boven de bietjes en schep ze erdoor. Proef en voeg eventueel nog wat honing toe. Leg de plakjes biet naast elkaar op 4 hete borden. Verdeel de spek, kaas en noten erover.
  6. Lekker met gekookte kruimige aardappelen (eventueel met zure room erover) of speltbrood.

Reageer op dit onderwerp

X