7.2 C
Medemblik
23 februari 2019 22:06
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – Krokante speklapjes met andijvie


Menu van de dag - Krokante speklapjes met andijvie
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g andijvie
  • 200 g kleine tomaten
  • 4 speklapjes
  • 3 tl kerriepoeder
  • grove mosterd
  • zonnebloemolie
Instructies
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water ca. 20 minuten gaar. Afgieten.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
  3. Was de andijvie.
  4. Snijd de andijvie in reepjes, de tomaten in partjes en de speklapjes elk in drieën.
  5. Droog de andijvie in een sladroger of schone theedoek.
  6. Wrijf de stukjes speklap in met 1 tl kerriepoeder.
  7. Bak de speklapjes in een droge koeken pan in ca. 12 minuten op een vrij hoog vuur knapperig en bruin. Keer ze tussentijd heel vaak om zodat ze niet te donker worden.
  8. Bestrijk de stukjes speklap als ze klaar zijn aan beide kanten met mosterd en bak ze om en om nog 1 minuut.
  9. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de ui met 1½ tl kerriepoeder 3 min.
  10. Voeg de tomaatjes en de andijvie toe en roerbak ze 3-4 minuten mee.
  11. Verdeel de roergebakken andijvie met tomaat, gekookte aardappels en speklapjes over 4 borden.
  12. Bedruppel de aardappelen met een heel klein beetje van het bakvet van de speklapjes en bestrooi ze met wat zwarte peper.
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 Caloriën: 566 kcal Vet: 21g Koolhydraten: 61g Eiwitten: 33g

 

Reageer op dit onderwerp

X