7.2 C
Medemblik
26 maart 2019 00:50
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gezondheid

Bloemkoolschotel met ham en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham en kerriesaus Bloemkoolschotel met ham en kerriesaus Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 549 Calorieën 15 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

1 grote bloemkool, in roosjes
zout
4 eieren
40 g boter of vloeibare
margarine
1 ui, gesnipperd
1 eetl. kerriepoeder
40 g bloem
400 ml melk (Melkan)
versgemalen peper
200 g hamreepjes
2 eetl. gehakte peterselie

Instructies

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.

Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.

Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.

Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.

Giet de melk er in gedeelten bij.

Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.

Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal.

Verdeel de hamreepjes erover.

Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.

Lekker met gebakken aardappels of rösti.

Opmerkingen

Variatie: Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X