Menu van de dag – Penne met stoofvlees
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 500 g runderlappen (in blokjes)
- 1 el bloem
- 1 ui (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 2 takjes verse salie (grof gehakt)
- 100 ml rode wijn
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 laurierblaadje
- 300 g penne
- 2 el platte peterselie (fijngehakt)
- 1 el bladselderij (fijngehakt)
Instructions
- Verhit de olie in een braadpan.
- Bestrooi het vlees met zout, versgemalen peper en wat bloem en braad op middelhoge stand rondom aan.
- Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee.
- Doe de knoflook en salie erbij en bak nog 1 minuut.
- Blus af met de wijn en tomatenblokjes, roer even door, voeg de laurier toe en breng langzaam aan de kook.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op een lage stand in circa 2 uur gaar.
- Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
- Laat de saus zonder deksel intussen wat inkoken en trek het vlees met twee vorken wat uit elkaar.
- Schep de pasta door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Bestrooi met de peterselie en selderij.
- Lekker met grof geraspte Parmezaanse kaas.
Serving size: 4 Calories: 640 kcal Fat: 31g Carbohydrates: 68g Protein: 24g
Reageer