Menu van de dag – gewolkte spruitjes met taugé en kip
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Tip: In plaats van gerookte kipreepjes kun je ook kiezen voor ham- of spekreepjes. Dit maakt het gerecht wel iets rijker aan calorieën. Met name als je voor de spekjes kiest.
Ingredients
- 300-350 g spruitjes
- 125 g gerookte kipreepjes
- 100 g taugé
- 1 tl kerrie
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
Instructions
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.
- Hak de knoflook fijn. Verhit ongeveer 10 ml olijfolie in een wokpan.
- Voeg een theelepel kerrie toe en roer deze door de hete olie.
- Voeg direct daarna de spruitjes toe en wok deze een paar minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
- Voeg nu de knoflook, taugé en gerookte kipreepjes (en eventueel een scheutje ketjap) toe en wok alles nog ongeveer een minuut.
Serving size: 4 Calories: 217 kcal Fat: 9.6 gr Carbohydrates: 16,7 gr Protein: 14,9 gr
Notes
Echt wokken doe je op hoog vuur. Laat de pan en de olie goed heet worden voordat je begint te wokken. Laat de pan ook continu op hoog vuur staan en blijf goed roeren. Probeer de pan niet van het vuur te halen om alles om te schudden, maar gebruik een spatel of lepel. Anders verlies je al snel veel warmte.
Reageer