Menu – Spaghetti met pesto van groene erwten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g doperwten (vers of diepvries)
- 60 g pijnboompitten
- 320 g volkoren spaghetti
- de blaadjes van 1 basilicumplant
- 1 teentje knoflook
- sap van ½ limoen
- olijfolie
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 100 g rucola
Instructions
- Kook de doperwten ca 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten ca. 3 minuten.
- Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pluk de blaadjes van de basilicumplant en spoel schoon onder de kraan.
- Pureer de helft van de doperwten, de basilicumblaadjes, de pijnboompitten, het teentje knoflook, limoensap en vier eetlepels olijfolie met de staafmixer tot een pesto.
- Breng de pesto op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Snijd de courgettes in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de plakjes courgette 2 minuten aan beide kanten.
- Giet de spaghetti af en meng met de pesto, de courgette en de overige doperwten.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden en decoreer met rucola.
Reageer