Menu – Pompoen bloemkoolsoep
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Verdeel de pompoen en bloemkool over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en eventueel wat zout.
- Rooster de groenten 15-20 minuten in de oven gaar.
- Rooster in tussentijd de sneetjes brood in de broodrooster.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan, rooster de pompoenpitten en laat afkoelen op een velletje keukenpapier.
- Snipper de ui, pers de knoflook en verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd in ringetjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en chilipeper gedurende 1-2 minuten
- Voeg vervolgens de bouillon toe. Voeg de geroosterde groenten toe en laat het geheel een paar minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, gemberpoeder en gemalen komijnzaad.
- Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitten en 1-2 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
Instructions
- flespompoen
- kleine bloemkool
- olijfolie
- -8 sneetjes geroosterd volkorenbrood
- g pompoenpitten
- grote ui
- teentjes knoflook
- ½ rode chilipeper
- l groentebouillon
- tl gemberpoeder
- /2 tl gemalen komijnzaad
Notes
[b]Variatietip: Gebruik eens andere kruiden. Salie, kerrie en nootmuskaat passen goed bij de smaak van pompoen en bloemkool.[/b]
Reageer