Menu van de dag – bloemkoolschotel met ham en kerriesaus
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Alle ingrediënten zijn natuurlijk verkrijgbaar bij DEEN Supermarkten Variatie: Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.
Ingredients
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- zout
- 4 eieren
- 40 g boter of vloeibare
- margarine
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetl. kerriepoeder
- 40 g bloem
- 400 ml melk (Melkan)
- versgemalen peper
- 200 g hamreepjes
- 2 eetl. gehakte peterselie
Instructions
- Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
- Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
- Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten.
- Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen.
- Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe
- Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal.
- Verdeel de hamreepjes erover.
- Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.
- Lekker met gebakken aardappels of rösti.
Reageer