6.8 C
Medemblik
16 januari 2019 18:07
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu van de dag – witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes

 

Menu van de dag - witlofstamppot met zachte geitenkaas en spekjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Tip: Neem blokjes feta of kruidenroomkaas in plaats van geitenkaas
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Type keuken: Nederlands
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 750 g kruimige aardappels (geschild)
  • 400 g witlof
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat
  • 200 g zachte geitenkaas (verkruimeld) of
  • 200 g zachte geitenkaas (in blokjes)
  • 200 g magere spekreepjes
Instructies
  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  3. Verwarm de melk.
  4. Giet de gare aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat naar smaak, zout en peper een luchtige puree van.
  5. Schep de geitenkaas en de witlofreepjes erdoor en houd even warm.
  6. Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekblokjes krokant.
  7. Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot
Voedingswaarde informatie
Aaantal: 4 personen Caloriën: 385 kcal Vet: 19 gram Koolhydraten: 30 gram Eiwitten: 21 gram

 

Reageer op dit onderwerp

X