Menu van de dag – Runderstoof met kastanjechampignons
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 sukadelappen (ca. 500 g)
- 100 g cocktailuienmix rood en geel
- 4 gedroogde tomaten op olie
- 3 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 250 g kastanjechampignons
- 1 kg aardappelen, geschild
- 400 g sperziebonen
- (1 el allesbinder)
Instructions
- Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met peper en zout.
- Pel de uitjes en snijd ze doormidden. Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
- Voeg de uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg de gedroogde tomaatjes toe. Schenk zoveel water in de pan dat het vlees onder staat.
- Doe laurier en kruidnagels bij het vlees. Laat het vlees met een deksel op de pan in ca. 2½ uur gaar worden op laag vuur. Voeg indien nodig water toe.
- Wrijf of borstel de champignons schoon of was ze snel. Snijd ze in partjes en stoof ze 30 minuten met het vlees mee.
- Breng het gerecht met peper en zout op smaak.
- Bind het vocht desgewenst met allesbinder.
- Schil de aardappelen en maak de sperziebonen schoon.
- Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de sperziebonen in 10-15 minuten gaar.
- Giet de aardappelen en de sperziebonen af.
- Verdeel over 4 borden en schep de stoof met jus ernaast.
Reageer