Menu – Hutspot met braadworstjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- Smelt de helft van de boter of het bakproduct en fruit hierin de ui uit het hutspotpakket zachtjes 5 minuten.
- Voeg de wortelen, de aardappelen en de bouillon toe en kook met deksel 20 minuten.
- Bestrooi intussen de braadworstjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar in de rest van de boter.
- Giet de hutspot af en vang het kookvocht op.
- Roer ui, aardappel en wortel door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe dat er een stevige, wat grove hutspot ontstaat.
- Maak op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje warm water bij het bakvet van de worstjes en serveer ze met de jus bij de hutspot.
Instructions
- g boter
- g hutspotgroenten
- kg kruimig kokende aardappelen
- ml vlees- of groentebouillon
- (runder)braadworstjes
- zout
- versgemalen peper
Notes
[b]Tip: Schep eens blokjes komijnekaas of mosterdkaas door de hutspot.Neem in plaats van runderworstjes runderstoofvlees.[/b]
Reageer