Menu – Prei paddenstoelenbami
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g prei
- 500 g shiitake of gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook
- 4 el arachideolie
- 400 g varkensvleesreepjes
- ketjap asin
- sesamolie
- 250 g mie nestjes of rijstnoedels
- 2 bakjes verse basilicum
Instructions
- Maak de prei schoon en snijd het wit en het lichtgroen van de prei fijn.
- Snijd de shiitake of andere paddenstoelen en knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en bak de prei en paddenstoelen al omscheppend op hoog vuur.
- Voeg het vlees toe en bak ca. 15 minuten.
- Breng op smaak met ketjap en sesamolie.
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken.
- Schep de noedels door het vlees-groentenmengsel.
- Pluk de blaadjes basilicum en snijd ze in flinterdunne reepjes.
- Meng de basilicum vlak voor het serveren door de bami.
- Verdeel de bami over 4 borden.
Reageer