Menu van de dag – Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g broccoli (in roosjes)
- 300 g bloemkolen (in roosjes)
- 100 g wortels (geschrapt, in plakjes)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 g peultjes (afgehaald)
- 100 ml visbouillon van tablet
- 4 el ketjap manis
- 200 g reuzengarnalen (gepeld, gekookt)
- 4 lente-/bosuitjes (schoongemaakt)
Instructions
- Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok.
- Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten.
- Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken.
- Voeg de ketjap toe. Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht.
- De garnalen worden alleen maar warm gemaakt. Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai.
- Verdeel groenten en garnalen over de borden.
- Garneer met een bosuitje.
- Eet bij dit gerecht rijst.
- Tip : Vervang de visbouillon door kippenbouillon en de garnalen door stukjes kipfilet die wel door en door gaar worden gebakken. Vervang de garnalen door gekookte mosselen.
Reageer