Menu – Pastinaak stamppot met spruitjes en pecannoten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 ml water
- 5 laurierblaadjes
- 1000 g pastinaak
- 450 g spruitjes
- olijfolie
- 1 appel
- 50 g pompoenpitten
- 100 g pecannoten
- 2 uien
Instructions
- Schil de pastinaak en snijd in stukken. Breng in een grote pan het water met de laurierblaadjes aan de kook. Voeg de de pastinaak toe kook in 20 minuten gaar.
- Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook de laatste 10 minuten mee.
- Schil de appel en snijd in blokjes van 1×1 cm.
- Rooster de pompoenpitten en pecannoten (zonder olie) op hoog vuur en zet apart.
- Snipper de ui.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan, en fruit de ui totdat er een zoete geur vanaf komt.
- Giet de pastinaak en spruitjes af, vang een kopje kookvocht op en verwijder de laurierblaadjes.
- Stamp de pastinaak met de spruitjes tot een puree. Giet er eventueel wat kookvocht bij het te droog is.
- Schep de stukjes appel, pecannoten en pompoenpitten er doorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer met de zoete gebakken ui.
Reageer