Menu – Tagliatelle met rivierkreeftjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g tagliatelle
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 250 ml slagroom
- 100 ml witte wijn
- 1 citroen (rasp en sap)
- 3 tl kappertjes
- 200 g rivierkreeftjes of garnalen
- handjes platte peterselie (fijngehakt)
Instructions
- Kook de tagliatelle beetgaar.
- Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de sjalotten glazig.
- Voeg de slagroom en witte wijn toe en breng aan de kook.
- Zet de warmtebron op middelhoge stand, voeg citroenrasp, -sap en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de rivierkreeftjes toe en warm kort mee.
- Giet de tagliatelle af en schep door de saus.
- Warm nog circa 3 minuten door en bestrooi met de peterselie.
Reageer