3.4 C
Medemblik
24 februari 2019 06:32
Medemblik Actueel.

Krieltjes met rucolasalade en oude kaas (Foto: DEEN Supermarkten)
Krieltjes met rucolasalade en oude kaas (Foto: DEEN Supermarkten)
Gerechten

Menu – Krieltjes met rucolasalade en oude kaas


Menu - Krieltjes met rucolasalade en oude kaas
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 500 g krieltjes met schil (schoongeboend)
  • 1,5 el olijfolie
  • 125 g rucola
  • 200 g oude kaas (in kleine blokjes)
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 eieren (in partjes, hardgekookt)
  • 200 g cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 eetl. bieslook (gehakt) of
  • lente-/bosuitjes (gehakt)
  • 1 eetl. dijonmosterd
  • 1 el honing
  • 2 el citroensap
  • 4 el olijfolie
Instructies
  1. Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  4. Verdeel de rucola over een schaal of borden.
  5. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola.
  7. Besprenkel met de dressing.
  8. Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook.
  9. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.
Tips
Tip: Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes. Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix.

 

Reageer op dit onderwerp

X