6.6 C
Medemblik
20 februari 2019 05:50
Medemblik Actueel.

Gesmoorde Kabeljauw - DEEN Supermarkten
Gesmoorde Kabeljauw - DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Gesmoorde kabeljauw

Menu - Gesmoorde kabeljauw

Menu – Gesmoorde kabeljauw Menu – Gesmoorde kabeljauw Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
Voedingswaarde 610 Calorieën 40 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

50 milliliter visbouillon van tablet
450 gram krieltjes (voorgekookt)
400 gram Hollandse wokgroenten
125 gram boter
1 citroen (schoongeboend, rasp en sap)
600 gram kabeljauwfilets
3 eetlepels platte peterselie (gehakt)
200 gram magere spekreepjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Breng de visbouillon aan de kook. Voeg de krieltjes en groenten toe en kook zachtjes 4-5 minuten.
  2. Smelt de boter. Voeg rasp en sap toe aan de boter. Schep het krieltjes-groentemengsel met 150 ml van de bouillon in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilet erop.
  3. Bestrooi met zout en giet de citroenboter over de vis. Bestrooi met peterselie en dek af met aluminiumfolie.
  4. Zet de visschotel 9-10 minuten in het midden van de oven.
  5. Bak intussen de spekjes in een droge, hete koekenpan krokant en strooi ze voor het serveren over het gerecht.

Opmerkingen

Tip: Voeg eens een mespunt saffraanpoeder of kerrie toe aan de citroenboter.

Reageer op dit onderwerp

X