Menu – Krieltjes met rucolasalade en oude kaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 g krieltjes met schil (schoongeboend)
- 1,5 el olijfolie
- 125 g rucola
- 200 g oude kaas (in kleine blokjes)
- 1 el pijnboompitten
- 2 eieren (in partjes, hardgekookt)
- 200 g cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 eetl. bieslook (gehakt) of
- lente-/bosuitjes (gehakt)
- 1 eetl. dijonmosterd
- 1 el honing
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
Instructions
- Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
- Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Verdeel de rucola over een schaal of borden.
- Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola.
- Besprenkel met de dressing.
- Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook.
- Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.
Notes
[b]Tip: Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes. Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix.[/b]
Reageer