Menu – Gnocchi met krokante kip en courgette
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 keer basisrecept gnocchi of 1 pak gnocchi (kant-en-klaar)
- 2 eieren
- 100 g fijn broodkruim of
- 100 g panko
- 1 el gedroogde italiaanse kruiden
- 500 g kipfilets (in brede repen)
- 5 eetl. olijfolie
- 2 uien (gesnipperd) of
- 4 sjalotjes (gesnipperd)
- 2 courgettes (in blokjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 75 g rucola (grof gesneden)
- 2 tl pesto
- bakplaat met bakpapier
Instructions
- Kook de gnocchi kort voor het serveren.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Klop de eieren in een diep bord los met zout en peper.
- Meng in een ander diep bord het broodkruim met de helft van de Italiaanse kruiden.
- Haal de kip eerst door het eimengsel en daarna door het broodkruim.
- Leg de kiprepen naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
- Bak de kip in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Keer tussendoor om.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie en fruit hierin de uien.
- Voeg de courgette, knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden toe en roerbak 8-10 minuten.
- Schep de gnocchi erdoor en bak ze circa 2 minuten mee.
- Meng de rucola en pesto erdoor en serveer met de kip.
Reageer