Gebakken koolrabi met kerrie kipkarbonaadjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 4 kipkarbonades
- 6 el olijfolie
- 2-3 tl kerriepoeder
- 300 g rijst
- 2 koolrabi’s
- 400 g Oosterse groentemix
- 2-3 el ketjap manis
Instructions
- Dep de kipkarbonades droog. Verhit 2 el olie in een pan en bak hierin de kipkarbonades bruin. Laat ze in ca. 25 minuten zachtjes gaar worden. Draai nu en dan om. Bestrooi tijdens het bakken met zout, peper en eventueel kerrie.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de koolrabi’s, snijd de vezelige harde stukjes weg en snijd de groente in dunne plakken.
- Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan en bak hierin de koolrabiplakken.
- Bestrooi ze met kerriepoeder. Laat ze zachtjes gaar worden in 12–15 minuten afhankelijk van de dikte van de plakken.
- Verhit 2 el olijfolie in een wok en roerbak hierin de Oosterse groentemix in 5–6 minuten gaar.
- Schep de rijst erdoor en breng op smaak met ketjap, peper en zout.
- Verdeel de koolrabi, de rijst en de kip over 4 borden.
Serving size: 4 Calories: 681 Fat: 37g Carbohydrates: 56g Protein: 27g
Reageer