Medemblik Actueel.

Oplichter Niels Dudink wacht nog een celstraf van 4 maanden..
Oplichter Niels Dudink wacht nog een celstraf van 4 maanden..
Algemeen

Tamara(30) is het zoveelste slachtoffer van oplichter Niels Dudink

MEDEMBLIK/TWENTERAND – Aan de keukentafel bij haar vader en moeder in huis doet de 30-jarige Tamara haar realaas aan de verslaggever van De Stentor, over hoe zij samen met Niels Dudink, die zich toen Franklin Visser noemde, in Slovenië verblijft een telefoontje krijgt dat haar moeder ernstig ziek is geworden en direct naar huis moet komen.

Thuis aangekomen blijkt dat zij met een list naar huis is geroepen, er is niets mis met haar moeder,  omdat haar vriend niet Franklin Visser blijkt te heten maar Niels Dudink, een veroordeelde oplichter en fraudeur.  Sinds die dag dat ze uit Slovenië terug is gekeerd leeft Tamara in een roes en heeft haar vader als steun tijdens het interview.

Ze vertelt hoe zij Niels Dudink heeft leren kennen via de datingsinte Badoo, hem drie dagen later zijn telefoonnummer gaf en dat ze twee weken lang contact hebben gehad via WhatsApp.  Ook Tamara tuinde in de charmes van Niels Dudink, met zijn verhaal over de problemen met zijn ex, de omgangsregeling met zijn dochtertje die hij niet mag zien van zijn ex en dat hij een pakket aandelen uit een erfenis heeft gekregen ter waarde van 1 miljoen euro.

Ondertussen werd Tamara tot op haar oren verliefd op Niels Dudink en maakte al plannen om samen met hem in zijn pas aangekochte huis in Menaldum (Friesland) te gaan wonen. Franklin (Niels Dudink) vertelde haar dat hij bezig is de voogdij over zijn dochtertje te krijgen en dat ze dan daar gaan wonen, met zijn drietjes.

De laatste bekende foto van Niels Dudink, gemaakt door 1 van zijn slachtoffers (Foto aangeleverd)
De laatste bekende foto van Niels Dudink, gemaakt door 1 van zijn slachtoffers (Foto aangeleverd)

Ziek

Een telefoontje van het ziekenhuis in Heerenveen, Franklin (Niels Dudink) krijgt te horen dat er in zijn bloed teveel witte bloedlichaampjes zijn opgedoken en dat hij naar het AMC moet komen voor verder onderzoek, Tamara gaat met hem mee als ondersteuning, een tweede bezoek aan het AMC volgt en dan gaat Tamara niet mee, ze heeft een uitje met vriendinnen. Niels Dudink belt haar dan op met de mededeling dat hij schildklierkanker heeft en direct geopereerd moet worden.

Dudink gaat ondergaat bestralingen en verliest volgens Tamara in die tijd 15kg aan gewicht, ondertussen vind Tamara het vreemd dat de ouders en vrienden van Niels Dudink niets van zich laten weten.  Een mailtje naar een vriend zorgt ervoor dat Niels met zijn moeder over zijn ziekte praat.

Van kwaad naar erger

Ondertussen gaat het met Niels Dudink van kwaad naar erger, verhalen van de ontvoering van zijn dochtertje, ze reizen af naar Slovenië om zijn dochtertje te zoeken en mogelijk vrij te kopen en mee terug nemen naar Nederland tot daar het telefoontje uit Nederland haar hele wereld op zijn kop zet.

Thuis bij Tamara aangekomen krijgt zij de verschrikkelijke waarheid te horen, dat Niels Dudink geen dochtertje heeft en dat Tamara haar vader en moeder er achter zijn gekomen dat hij niet Franklin Visser heet maar Niels Dudink en dat hij veroordeeld is wegens oplichting en fraude en een celstraf moet uitzitten.

Niels blijkt ook nooit te zijn geopereerd in Heerenveen en ook geen kanker te hebben, het huis is Menaldum is gebakken lucht en het miljoen aan aandelen een boze droom, Niels Dudink blijkt geen rooie cent te bezitten.

De emotionele schade bij Tamara is enorm, ze is veel geld kwijt door Niels Dudink, haar auto is spoorloos en zit ze met onbetaalde benzinebonnen door de tankbeurten die Niels Dudink doet met haar auto.

*Tamara is een fictive naam

 

Reageer op dit onderwerp

X