Lasagnette met tomatensaus en mozzarella
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 250 g lasagnebladen (koelvers)
- 1 potje zongedroogd tomaatje (uitgelekt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 2 tomaten (in kwarten)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 6 eetl. olijfolie en
- olijfolie (om te besprenkelen)
- 600 g spinazie (panklaar)
- 2 bollen buffelmozzarella
Instructions
- Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Bewaar een kopje van het kookvocht.
- Maal intussen de zongedroogde tomaatjes, knoflook, tomaten en Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine.
- Voeg de olijfolie en een scheutje kookvocht toe en meng tot een smeuïge saus.
- Verhit een koekenpan op middelhoge stand en schep de tomatensaus erin.
- Warm kort door en laat de spinazie erin slinken.
- Giet de lasagnette af en schep door de tomatensaus.
- Verdeel de basilicum en mozzarella erover en besprenkel met wat olijfolie.
Reageer