Menu – Mediterrane burger met pestodip
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 750 g rundergehakt
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 ei
- 2 el fijn broodkruim
- 4 el olijfolie
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 plakjes pancetta of rauwe ham
- 75 g rucola
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 150 ml magere yoghurt
- 2 el pesto
- 1 el tomatenketchup
- 2 el platte peterselie
Instructions
- Meng het gehakt met de rode ui, de Italiaanse kruiden, het ei, het broodkruim, zout en peper.
- Verdeel in 4 porties en vorm er hamburgers van. Meng de yoghurt, pesto, tomatenketchup en gehakte platte peterselie door elkaar voor de pestodip en zet apart.
- Verwarm de ovengrill of de barbecue. Bestrijk de burgers met de helft van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes met de rest van de olie.
- Rooster de burgers in de oven of op de barbecue 4-5 minuten aan beide kanten. Leg de laatste 2 minuten de pancetta en broodhelften erbij.
- Verdeel de rucola en tomaatjes over de onderste broodhelften. Leg daarop de burgers en pancetta.
- Verdeel de pestodip erover en zet de broodkapjes erop.
Reageer