Menu – Tartaar met gebakken aardappels en bonensla
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 250 g sperziebonen
- 200 g sugarsnaps
- 250 g diepvriestuinbonen
- 1 bosje radijsjes (in plakjes)
- 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
- 3 el olijfolie
- 750 g zoete aardappels (geschild, in blokjes)
- 1 kropsla
- 4 tartaartjes
- 75 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 3 el mayonaise
- 2 el zure room
- 1 citroen (sap)
Instructions
- Kook de sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen 4-5 minuten.
- Giet ze af en spoel er koud water over.
- Meng de bonen en sugarsnaps met de radijs en de helft van de peterselie.
- Verhit de helft van de olie en bak hierin de zoete aardappelblokjes goudbruin.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Scheur de slabladeren iets kleiner en verdeel de bonensalade en dressing erover.
- Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de tartaartjes circa 2 minuten per kant.
- Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas en serveer met de zoete aardappels en tartaar.
Notes
[b]Tip: Voeg aan de salade 2 fijngewreven ansjovisfilets toe. Neem blokjes feta in plaats van Parmezaanse kaas.[/b]
Reageer