Menu – Tortellini met courgette
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 50 g walnoten
- 2 takjes basilicum + extra voor garnering
- 5 el olijfolie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 courgette
- 1 bos groene asperges
- 400 g tortellini met kaas
Instructions
- Bak de plakjes spek uit in een droge hete koekenpan tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier .
- Pureer met een staafmixer de knoflook, walnoten en takjes basilicum tot een dikke pasta.
- Roer de kaas erdoor en klop er beetje bij beetje de olie door. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Maak de courgette en asperges schoon. Snijd de courgette in halve plakjes en de asperges in schuine stukjes. Kook de asperges in ruim kokend water 5 minuten. Voeg na 2 minuten de courgette toe.
- Kook ondertussen de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en uit laten lekken.
- Meng de pasta en groenten met 2/3 van de pesto.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep er nog wat extra pesto over, verdeel de plakjes spek erover en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
Reageer