menu – Garnalenspiesjes met paprika
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 g reuzengarnalen (diepvries)
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje verse gember (2×2 cm)
- 3 el olijfolie
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- satéprikkers
Instructions
- Doe de garnalen in een grote kom en dep droog met keukenpapier.
- Pers de knoflook, schil de gember en meng samen met de olijfolie in de keukenmachine tot een egale massa. Schenk over de garnalen.
- Halveer de peper, verwijder de zaadlijst, snijd in halve maantjes. Roer door het garnalenmengsel.
- Snijd de limoen in vier partjes en leg bovenop de garnalen.
- Dek de kom af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
- Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in grove stukken.
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan.
- Rijg de stukken paprika en garnalen om en om aan de satéprikkers.
- Gril in ca. 6 minuten gaar op de barbecue, keer halverwege.
- Serveer met een partje limoen.
Notes
[b]Tip: Rijg aan elke spies een paar stukjes mango voor een frisse smaak.[/b]
Reageer