Menu – Chickenburger met parmacrisp
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 600 g kipfilets (in kleine blokjes)
- 1 el kipkruiden
- 2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
- 1 stengel bleekselderij (geschild, in kleine blokjes)
- 1 el olijfolie
- 4 plakken parmaham
- 4 el mayonaise
- 2 el zure room
- 2 takjes verse dragon (fijngehakt, alleen de blaadjes) of
- 2 takjes verse peterselie (fijngehakt, alleen de blaadjes)
- 1 tl witte balsamicoazijn
- 1 grannysmithappel
- 0,5 winterwortel (geschild)
- 1 el olijfolie
- 0,5 citroen (sap)
- 4 bruine bollen
- handjes veldsla (gedroogd, gewassen)
- keukenpapier
- 4 satéprikkers
Instructions
- Maal de kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt.
- Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.
- Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper.
- Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar.
- Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant.
- Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bak de burgers in het bakvet of bestrijk ze met wat bakvet en gril op de barbecue.
- Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar.
- Snijd de broodjes open en beleg met sla en een schep wortelsalade.
- Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp.
- Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en serveer direct.
Reageer