Menu – Knapperige venkelsalade met chipolataworstjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 venkels
- 250 g snijbonen
- 2 bosjes radijs
- 1 bakje peterselie
- 2 dl olijfolie
- 5 el Dijon mosterd
- 2 el citroensap
- 400 g chipolataworstjes
- 8 dikke zelf gesneden bruine boterhammen of landbrood
Instructions
- Snijd de venkels zo fijn mogelijk, snijd ook het venkelgroen fijn.
- Maak de snijbonen schoon en snijd in schuine stukjes.
- Kook de snijbonen ca. 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel koud.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
- Snijd de peterselie fijn.
- Klop een dressing van de helft van de olijfolie, 3 el mosterd, citroensap, peper en zout. Meng de dressing met de venkel (en het groen), snijboontjes, radijs en peterselie.
- Verhit een grillpan of de barbecue en gril de chipolataworstjes in ca. 10 minuten gaar en rondom goudbruin.
- Roer de overgebleven mosterd en olijfolie door elkaar.
- Bestrijk de boterhammen ermee en gril ze met de mosterdkant naar boven in de grillpan of op de barbecue.
- Verdeel de salade en de mosterdbroodjes over 4 borden.
- Leg de worstjes op de mosterdbroodjes.
Reageer