6.6 C
Medemblik
20 februari 2019 06:07
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Wok met tuinbonen en peterselierijst


Menu - Wok met tuinbonen en peterselierijst
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 paksoi
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 bosuitjes
  • 300 g zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot tuinbonen (335 g)
  • 2 el (natriumarme) sojasaus
  • 20 g verse peterselie
  • 4 el sesamzaad, geroosterd
Instructies
  1. Was de paksoi, kastanjechampignons en de bosuitjes.
  2. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  4. Verhit olijfolie in een wokpan en wok de champignons 2-3 minuten.
  5. Snijd in de tussentijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de champignons.
  6. Pers de knoflook en voeg toe.
  7. Snijd de bosuitjes in ringen van 1 cm en voeg toe.
  8. Roerbak het geheel nog 5 minuten.
  9. Spoel de tuinbonen af en laat uitlekken in een vergiet.
  10. Voeg de tuinbonen toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel wat zout.
  11. Giet de rijst af en laat 1-2 minuten uitdampen.
  12. Was de peterselie en hak fijn met een scherp mes.
  13. Meng de peterselie door de rijst.
  14. Serveer de roerbak met de peterselierijst en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Tips
Tip: Gebruik ook eens andere peulvruchten in plaats van tuinbonen, bijvoorbeeld doperwten of kikkererwten.

 

Reageer op dit onderwerp

X