Menu – Wok met tuinbonen en peterselierijst
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 paksoi
- 250 g kastanjechampignons
- 3 bosuitjes
- 300 g zilvervliesrijst
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 pot tuinbonen (335 g)
- 2 el (natriumarme) sojasaus
- 20 g verse peterselie
- 4 el sesamzaad, geroosterd
Instructions
- Was de paksoi, kastanjechampignons en de bosuitjes.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
- Verhit olijfolie in een wokpan en wok de champignons 2-3 minuten.
- Snijd in de tussentijd de paksoi in reepjes en voeg toe aan de champignons.
- Pers de knoflook en voeg toe.
- Snijd de bosuitjes in ringen van 1 cm en voeg toe.
- Roerbak het geheel nog 5 minuten.
- Spoel de tuinbonen af en laat uitlekken in een vergiet.
- Voeg de tuinbonen toe aan het groentenmengsel en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel wat zout.
- Giet de rijst af en laat 1-2 minuten uitdampen.
- Was de peterselie en hak fijn met een scherp mes.
- Meng de peterselie door de rijst.
- Serveer de roerbak met de peterselierijst en bestrooi met geroosterd sesamzaad.
Notes
[b]Tip: Gebruik ook eens andere peulvruchten in plaats van tuinbonen, bijvoorbeeld doperwten of kikkererwten.[/b]
Reageer