Menu – Gekleurde bietjes met geitenkaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1200 g rood-witte en gele bietjes
- 3 bananensjalotje
- 25 g boter
- 25 g blokjes ontbijtspek
- 2 tl verse of gedroogde tijmblaadjes
- 2 el Culinaire pittenmix
- 100 g zachte geitenkaas
- ½ el Balsamico-azijn
Instructions
- Schil de bietjes en snijd ze elk in 8 partjes. Schil en snijd de bananensjalotjes in ringen. Smelt de boter in een wok. Bak de spekblokjes hierin al roerende 3 minuten. Voeg de bietjes, sjalotjes, tijm, wat vers gemalen peper en eventueel wat zout toe en roerbak 10-12 minuten op een matig-hoog vuur. Verdeel het bietjesmengsel over 4 borden, verkruimel de geitenkaas erover, bedruppel met de azijn en strooi de pittenmix erover. Lekker met vis, kip en vlees.
Notes
[b]Tip: Dit bietjes gerecht is ook een prima basis voor een vegetarische maaltijd. Gebruik dan geen spekjes, 4 el pompoenpitten en 200 g geitenkaas. Serveer het dan met quinoa, couscous of aardappelpuree.[/b]
Reageer