Menu – Gekruide lamskoteletjes met asperges
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 4 taakjes peterselie
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 12 enkele lamskoteletjes
- 1 kg seizoen smulpiepers
- 600 g witte asperges
- 150 g kleine groene asperges (tips)
- 1 zakje kant en klare Hollandaisesaus
Instructions
- Haal de rozemarijnnaalden en blaadje tijm van de takjes en hak ze fijn. Hak de peterselie grof. Pel en snipper de knoflook. Meng de rozemarijn, tijm, de peterselie, de knoflook, wat peper, wat zout en 2 el olijfolie.
- Wrijf de lamskoteletjes in met het kruidenmengsels, leg ze op een bord en laat de smaak van de kruiden minimaal 15 minuten intrekken (buiten de koelkast als u ze snel gebruikt of in de koelkast als u ze langer van te voren heeft gekruid, haal ze er dan 15 minuten voor het bakken weer uit).
- Kook de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en met het deksel op de pan even warm houden.
- Snijd ondertussen een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges af. Schil de witte asperges (groene hoeven niet te worden geschild).
- Kook de witte in ruim kokend water tot ze beetgaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte).
- Voeg na 10 minuten koken de kleine groene asperges toe. Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
- Verhit (ca. 5 minuten voordat de asperges klaar zijn) een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de lamskoteletjes om en om in 4-5 minuten bruin van buiten en rosé van binnen.
- Verwarm in de tussentijd de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de asperges over 4 (warme) borden, schep de aardappeltjes ernaast, leg de lamskoteletjes erbij en schep wat saus over de asperges.
- Geef de rest van de saus erbij.
Reageer