Menu – Vispotje uit de wok
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 400 g schol, kabeljauw of koolvis (in repen)
- 2 el citroensap
- 4 el olijf- of arachideolie
- 100 g ontbijt- of mager gerookt spek (in reepjes)
- 400 gram Hollandse wokgroenten
- 450 gram krieltjes
- 200 ml visbouillon
- 200 ml kookroom
- 1.5 el mosterd
- 2 el verse kruiden
Instructions
- Bestrooi de visrepen met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Verhit 2 el olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis 2-3 minuten. Schep uit de pan en houd even warm. Voeg de spekjes bij het bakvet, bak 2 minuten en schep de groenten erbij.
- Roerbak 5 minuten en schep de krieltjes erdoor. Bak nog 5 minuten. Voeg bouillon, kookroom en mosterd toe. Verwarm dit en leg de vis erin. Bestrooi het gerecht met de kruiden.
Reageer