Menu – Peultjes met sinaasappel en munt
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 sinaasappels (schoongeboend)
- 500 g peultjes (afgehaald)
- 2 eetl. olijfolie
- 4 lente-/bosuitjes (in schuine stukjes van 1 cm)
- scheutjes sherry of
- scheutjes witte wijn
- 135 ml demi crème fraîche
- 1 theel. honing
- 2 eetl. verse munt (gehakt)
Instructions
- Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
- Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten.
- Blus af met sherry of witte wijn.
- Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt.
- Schep de peultjes door de bosui en verwarm.
- Voeg de sinaasappelpartjes toe.
- Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche.
Reageer