7.9 C
Medemblik
25 maart 2019 11:31
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Aubergine shoarmaschotel

Aubergine shoarmaschotel

Aubergine shoarmaschotel Aubergine shoarmaschotel Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 588 Calorieën 15 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen
100 g fetakaas
1 ei
olijfolie
2 uien
1 aubergine
500 g rijpe tomaten
400 g shoarmavlees
extra: ingevette ruime ovenvaste schaal

Instructies

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen, snijd ze elk in 8 stukjes en kook ze in een laagje water in ca. 15 minuten gaar. Afgieten, fijnstampen.

Verkruimel ondertussen de feta.

Klop het ei los.

Meng de fijngestampte aardappel met ¾ van het ei, 2 el olijfolie, de feta, eventueel wat zout en wat peper.

Pel en snipper de uien.

Snijd de aubergine en de tomaten in kleine stukjes.

Verhit 2 el olijfolie in een wok en bak hierin het shoarmavlees en de uien 3 minuten.

Bak de aubergine vervolgens 3 minuten mee.

Roer de tomaten erdoor en bak nog 2 minuten.

Schep het shoarmamengsel in de ovenvaste schaal.

Verdeel de aardappelpuree erover en bestrijk met de rest van het ei.

Laat het gerecht in de warme oven in ca. 25 minuten goudbruin worden.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X