Menu van de dag – Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

4 min read
0
717
advertenties


Menu van de dag - Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 300 g broccoli (in roosjes)
  • 300 g bloemkolen (in roosjes)
  • 100 g wortels (geschrapt, in plakjes)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 100 g peultjes (afgehaald)
  • 100 ml visbouillon van tablet
  • 4 el ketjap manis
  • 200 g reuzengarnalen (gepeld, gekookt)
  • 4 lente-/bosuitjes (schoongemaakt)
Instructies
  1. Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok.
  3. Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten.
  4. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten.
  5. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  6. Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de ketjap toe. Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht.
  8. De garnalen worden alleen maar warm gemaakt. Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai.
  9. Verdeel groenten en garnalen over de borden.
  10. Garneer met een bosuitje.
  11. Eet bij dit gerecht rijst.
  12. Tip : Vervang de visbouillon door kippenbouillon en de garnalen door stukjes kipfilet die wel door en door gaar worden gebakken. Vervang de garnalen door gekookte mosselen.

 

Meer gerelateerde berichten

Lees ook eens

Gebakken koolrabi met kerrie kipkarbonaadjes

Reacties …