Menu van de dag – Hutspotsoep met gamba’s
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 12 rauwe gamba’s
- 1 teentje knoflook
- 6-8 bospeentjes
- 2 grote kruimige aardappelen
- 4 bosuitjes
- 1 l wortelsap
- 2 laurierblaadjes
- Worcestershiresauce
- hete pepersaus met tabasco pepers
- olijfolie
- 20 g boter
Instructions
- Pel de gamba’s en verwijder de zwarte darmkanalen die in de lengte over de rug lopen.
- Pel en hak de knoflook.
- Snijd de prei in zeer smalle ringen.
- Schil en was de bospenen.
- Schil en was de aardappelen. Snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Snijd de bosuitjes elk in 3 stukken.
- Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de bospenen en de aardappelen in ca. 5 minuten gaar.
- Kook de bosuitjes 1 minuut mee.
- Schep de aardappelen en groenten uit de pan, maar laat een paar blokjes aardappel achter in het vocht.
- Voeg het wortelsap en de laurierblaadjes aan het kookvocht toe en kook in tot helft is verdampt, 10-15 minuten. Zo nu en dan even roeren.
- Breng de soep op smaak met een paar druppels Worchestershiresauce, hete pepersaus en peper en zout.
- Verwarm de aardappelen en groente snel in de hete soep.
- Bak de gamba’s in een scheutje olie.
- Voeg de knoflook toe als de gamba’s bijna gaar zijn, schud de pan even goed heen en weer. Smelt de boter in een pannetje.
- Verdeel de aardappel, groenten en gamba’s over 4 voorverwarmde kommen.
- Giet de hete soep erbij en druppel de gesmolten boter erover.
Serving size: 4 Calories: 271 kcal Fat: 7g Carbohydrates: 38g Protein: 12g
Reageer